• Carretera de Sóller, km 4,nº11
  • +00 34 971-760-646
  • fib@fundacioillesbalears.org

RENOVACIÓ DE LES ASPES DEL MOLÍ VELL DE LA MOLA, FORMENTERA

Malgrat la dura situació econòmica que travessa, la Fundació va centrar tots els seus esforços, durant el 2020, en el manteniment de les seves propietats perquè, quan puguin obrir-se al públic de nou, el facin amb tota seguretat.
Una de les seves prioritats ha estat el Molí Vell de la Mola. Dos de les sis antenes es trobaven en un mal estat per estar a la intempèrie i  estar exposades al vent. Es va plantejar la necessitat de dur a terme una restauració a fons. Amb les primeres actuacions preparatòries, una d’aquestes antenes es va partir i va arrossegar altres dues, per la qual cosa es va optar per desmuntar tot el conjunt d’aspes i renovar-lo.
Els treballs de restauració havien de desenvolupar-se respectant en la mesura que sigui possible les tècniques i els materials característics de la maquinària original del molí; pel que la Fundació va encarregar aquests treballs a Jaume Escandell i Francesc Torres ‘Moliner’, persones amb coneixements i experiència en actuacions similars, i que anteriorment havien treballat juntament amb l’últim moliner, Joan Torres Mayans ‘Moliner’, en la restauració d’altres molins de les Pitiüses.