• Carretera de Sóller, km 4,nº11
  • +00 34 971-760-646
  • fib@fundacioillesbalears.org

Tasques de manteniment del Molí Vell de la Mola (Formentera)

Tasques de manteniment del Molí Vell de La Mola (Formentera)

La Fundació Illes Balears és propietària del Molí Vell de la Mola situat al Pilar de la Mola, Formentera declarat Bé d’Interès Cultural.

Per tal de mantenir el Bé en estat òptim és necessària una intervenció de manteniment i reparació d’algunes parts del Molí que, per les inclemències meteorològiques, s’han vist afectades i desllueixen i posen en perill la preservació del monument.

L’any 2014 es va procedir a reposar el càrritx de la caperulla del molí ja que aquesta coberta vegetal s’havia anat deteriorant i arrencant, de manera que havia quedat visible la cúpula metàl·lica que en el seu moment es va col·locar per impermeabilitzar l’interior. Per aquest motiu es va acabar d’eliminar el càrritx vell i s’instal·là una nova capa d’estora de càrritx que oculta la part metàl·lica i així es recuperà l’aspecte extern original.

En aquesta ocasió és necessària la reposició de parts de la fusta de les antenes. També per efecte dels agents meteorològics i ambientals algunes parts de la fusta de les antenes presenten processos de pudrició que amenacen la seva estabilitat, de manera que està previst dins aquest exercici la reposició per noves parts d’igual factura i material.

Restauración Molí vell
Restauración Molí vell2
Restauración Molí vel
Molí Vell