• Carretera de Sóller, km 4,nº11
  • +00 34 971-760-646
  • fib@fundacioillesbalears.org
In

C’an Ros

 

Casal clàssic eivissenc convertit en el Museu d’Etnografia d’Eivissa, situat al Puig de Missa de Santa Eulària des Riu.   Mapa

*Data d’adquisició: 3 de setembre de 1991.

Està declarat Bé d’Interès Cultural amb la categoria de Sitio Histórico des del 4 d’agost de 1952.

Es va comprar en estat ruïnós. Actualment convertit en el Museu d’Etnografia d’Eivissa s’hi duu a terme una gran activitat soci-cultural amb exposicions temporals i diversos tallers. Els jardins d’accés al casal tenen una superfície de 5.000 m2.

A cadascuna de les dependències de la casa hi trobam una mostra molt completa dels elements que s’hi utilitzaven:

*Cuina: al seu interior hi trobam el pinte d’enormes dimensions que alberga la foganya, el cubell, on s’hi feia la bugada; el pedrís que feia la funció de base per algunes feines i de banc per seure’s envoltant el foc a l’hivern.

*Cova del vi: espai excavat directament a la roca on hi ha una premsa per elaborar el vi i els estris utilitzats en la seva elaboració.

*Trull: aquí s’hi mostren les eines necessàries per manufacturar i emmagatzemar l’oli.

*Cambres: a les habitacions tenim mobles, vestits i joies d’època, des dels que s’utilitzaven per treballar al camp fins els de festa o núvia.

El material que composa l’exposició permanent del Museu de Can Ros s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració del Consell Insular i dels habitants d’Eivissa, que han cedit, moltes vegades de manera gratuïta, roba, estris, joies, etc. llegats dels seus avantpassats.

Fachada principal can ros
Fachada lateral can ros
Entrada principal can ros
Jardines entrada con ros
rampas can ros
Horno de calcio can ros
Entrada museo can ros
Cocina can ros
Trull can ros
Cueva del vino can ros
Sala vestidos can ros

Rehabilitación