• Carretera de Sóller, km 4,nº11
  • +00 34 971-760-646
  • fib@fundacioillesbalears.org
In Noticies

Inauguració de l’Espai d’Interpretació de les Torres de Defensa al Castell de Sant Elm (Andratx)

Inauguració de l’Espai d’Interpretació de les Torres de Defensa al Castell de Sant Elm (Andratx)

El passat dia 11 d’abril de 2014 es va inaugurar al Castell de Sant Elm l’Espai d’Interpretació de les Torres de Defensa de Mallorca.

A l’acte hi participaren D. Pere Muñoz (Lucus Gestió d’Espais i Natura), D. Àngel Aparicio (President del Grup d’Estudi de les Fortificacions de Balears), D. Llorenç Suau (Batle d’Andratx) i D. Gabriel Cañellas Fons (President de la Fundació Illes Balears), entre d’altres personalitats i membres de la Fundació.

El Castell de Sant Elm pertany a la Fundació Illes Balears i es gestionat per Lucus, S.L. La propietat hi ha executat recentment una important i curosa rehabilitació i el gestor en té cura i hi promou l’ús cultural i turístic. Tot plegat amb l’objectiu de fomentar les visites a un dels edificis històrics més singulars de la costa sud de la Tramuntana mallorquina.

A la torre s’hi ha inaugurat l’espai de visitants, en el qual un conjunt expositiu permet conèixer in situ la història del Castell, la pirateria i altres fets del passat que fan del Castell de Sant Elm un lloc únic.

Aquest nou conjunt museogràfic és senzill i consta de 10 panells gràfics (imatges i text en 4 idiomes), 1 vitrina amb objectes relacionats amb els torrers i un diorama. Tot plegat ha quedat instal·lat a l’interior de la torre, sense alterar ni cobrir en absolut els elements arquitectònics de valor patrimonial. L’espai podrà ser visitat per grups amb inscripció prèvia.

Castell Sant Elm
Castell Sant Elm2
Castell Sant Elm 3