• Carretera de Sóller, km 4,nº11
  • +00 34 971-760-646
  • fib@fundacioillesbalears.org
In Noticies

NOVES EXCAVACIONS EN TORRALBA D’EN SALORD, ALAIOR

Irene Riudavets i Cristina Bravo, de Nurarq, empresa que gestiona el poblat de Torralba d’en Salord, van convocar, dia 18 de gener, una roda de premsa en el mateix jaciment. Van intervenir també el Conseller Insular de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria Ballester, i, el Director de Fundació Illes Balears, Dib Morad.
El motiu de la mateixa era informar de la posada en marxa d’un nou projecte científic de cerca arqueològica en el poblat talaiòtic de Torralba i explicar els resultats de la primera campanya d’excavacions realitzades el mes de novembre.
Es va derrocar una ‘paret,seca’ que impedia veure la disposició real del conjunt arquitectònic. Sota la terra remoguda, van aparèixer un camí empedrat que portava a la “Taula”, una foguera amb les seves cendres barrejades a la terra, dues sitges i restes de ceràmica i d’animals morts.
Nurarq va anunciar que les excavacions anaven a seguir durant el 2019 amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i de Fundació Illes Balears, propietària del jaciment.